Lihtsad nipid köögiviljade paremaks säilitamiseks

by Helen L. on April 26, 2021
Köögiviljad on meie retseptide oluline osa. Kahjuks kipub aga ikka nii olema, et värske tooraine kaotab oma kvaliteedi kiiremini. Seetõttu olemegi palunud Orm Ojal koos meie köögimeeskonnaga kokku panna väikesed nipid, kuidas igapäevaselt kasutusel olevaid köögivilju kauem säilitada.
SUVIKÕRVITS
Tsukiini, suvikõrvits või kabatšokk - heal lapsel mitu nime! Suvikõrvits säilib kõige paremini pesemata kujul külmikus köögiviljadele ettenähtud sahtlis. Suvikõrvitsa võid pakkida ka plastikkotti, kus ta võib värskena püsida üsna pikalt.
BAKLAŽAAN
Kas teadsid, et baklažaan pärineb soojast kliimast? Seetõttu ei taha baklažaan ka külma ning säilib hästi pigem toatemperatuuril ning mitte otsese päikese käes.
KURK
Kurkidele sobib jahe keskkond ning seega võib kurke säilitada külmikus plastikkotti paigutatult. Kas teadsid ka, et kurgid hakkavad esmalt valmima otstest. Seega kui kurk hakkab otstest juba pehmeks muutuma, ei tähenda see seda, et keskosa ei oleks söödav. 
TOMAT
Ära pane tomateid külmkappi! Külmiku külm muudab tomati pealispinna kuivaks ja imeb kogu hea maitse välja. Tomati võid külmikusse panna vaid siis, kui ta on juba väga valmis ja soovid lühiajaliselt tema valmimist aeglustada.
PAKSOI
Pak choi, bok choi, pak choy ehk Hiina lehtnaerise juured ulatuvad - nagu ka nimi reedab - Hiinasse ning säilib ta kõige paremini pesemata kujul plastikkotis külmikus köögiviljadele mõeldud sahtlis.
Kui Paksoi on näiliselt veidi väsinud ilmega, siis tõmba välised lehed ära ning aseta jää otse juureosale või pane kogu paksoi külma veega täidetud kaussi - sedasi võtab paksoi üsna kiirelt tagasi oma endise väljanägemise.
PAPRIKA
Paprikat sobib hoiustada pesemata kujul kuivana plastikkotis külmikus köögiviljadele mõeldud sahtlis. Ära ka kotti täiesti õhutihedalt sulge, see kiirendab paprika halvaksminemist.
TÜRGI OAD
Türgi oad säilivad kõige paremini, kui neid hoiustada külmikus köögiviljadele mõeldud sahtlis niiske paberrätikuga vooderdatud kilekotis. Selleks sobib hästi ka see grip-kott, millega meie oad kaasa pakime.
KIRJUTA KOMMENTAAR